Здравейте, колеги има ли утвърдена бланка на декларация чл.96 ал.10 ЗДДС, аз ли не търсих както трябва  :smile1: ?
Здравейте, когато по електронен път качвате отчети, Декларацията по чл.62а, ал.2, т.2 като "Декларация относно приемането на ГФО и ГДД по чл. 19, ал. 1 ....."  ли отбелязвате в "Описание на Приложението". Благодаря на отзовалите се :smile1:
29.06.2019 е събота, това означава ли че ако се подаде заявлението за регистрация на ел магазин на 01.07 ще сме в нарушение?
Да попитам и аз нещичко по темата- в Раздел І,  т.1.1 от Прил.9 посочвам че  е "срочно" правоотношение, до......"дата"--- тук датата на първия ден извън осигуряване ли слагам/ както в Уведомлението: т.17-дата на прекратяване/ , или датата на  последния ден включително, в който е  в осигуряване във фирмата болния. Благодаря на отзовалите се :)
Благодаря много , аз нещо се обърках от месеца на изплащането...Благодаря отново  :smile1:
Здравейте, да помоля за малко помощ, че нещо зациклих покрай приключванията :smile1:.... Трябва сега, в Март 2018г. да изплатя сума по ГД  на ФЛ. За въпросното ФЛ знам, че е осигурено на трудови договори и понякога в някои от месеците по трудовото правоотношение е осигурено над тавана/ не всеки месец/. Та започнах да умувам: данни за осигурителният му доход за кой месец  по ТД  да поискам, за да знам дали по ГД, който ще изплатя сега в март да начисля осигуровки. Дали от февруари, /който ще му изплатят сега в Март, заедно с моята сума от гражданския/, да поискам размер на осигурителен доход по ТД, илиииии  от Март?  :smile1: омотах се ...
Не е задължително фирмата да е регистрирана по ДДС. Ще се регистрирате като достигнете облагаемия оборот за сделки в страната или респ. за оборот за ВОП. Колата си я завеждате като стока и си я продавате като стока. Ако сте регистрирани по ДДС, дължите ДДС върху маржа между продажната и покупната цена. За всички други получени доставки-наем, ток, вода и т.н ползвате данъчен кредит.