Здравейте, предстои ми отваряне на фирма за бъдещ онлайн магазин който ще внася стоки от Америка и Китай и ще се продават изцяло на българския пазар с наложен платеж.

Въпроса ми е понеже искам да вкарам стока за 4000 лева първоначално, но знам, че като регистрирам фирма и ги платя като разход на фирмата веднага започват да ми течат осигуровките които трябва да плащам, но първо стоката ми ще пътува половин месец и документалното и освобождаване ще отнеме също време, оттам следва изработка на сайт която също е 2-3 месеца и накрая фотографски услуги които също ще са 1 месец за всичките продукти.

Та има ли как да си спестя тези 3-4 месеца плащане на осигуровки когато няма да имам никаква продажба, като примерно си внеса стоката като физическо лице и си я платя с лични средства, но пък след това как ще мога да я продавам същата стока в сайта си и от митницата ще освободят ли 300 броя от един продукт адресирани към физическо лице.

Поздрави и благодаря предварително за отделеното време :)
Благодаря много г-н Генсузов.
А, ако имам 12 месеца в Англия на заплата към 2500лв месечно,  колко точно се връзва сумата от борсата. Бях чела, че е 60% в срок от 4 месеца, което по мой сметки е към 1500лв за срок от 4 месеца или се бъркам :)
Здравейте,
имам въпрос относно обещетението от борсата. 2 години работих на трудов договор във фирма в България, след това има 1 месец прекъсване и края на този януари ще направя 7 месеца в Англия.

Може ли да ми кажете имам ли право на обещетение от борсата и за колко време. Дали примерно мога да поработя още няколко месеца за да мина 3г и дали ще ми се зачете по новите правила които са приети от тази година.

* Ако споделите формулата по която да си сметна и какъв би бил ориентировачно размера на обещетение ще съм ви много благодарна.


Поздрави,
Много Ви благодаря за споделената информация от голяма полза ще ми е.
А на едно друго място ми казаха следното:

"Обаче, ако само ти работиш във фирмата - малко сложно, защото все някой упражнява труд и освен като СОЛ, ще трябва и личен труд - с осигуровки''

Вярно ли е това или наистина ще се наложи да плащам само тези 33,60лв което ще е страхотно :)
Благодаря Ви отново
Аз съм инвалид пенсионер по болест с ТЕЛК 84%.
Интересува ме има ли някакъв вариант да ми излязат осигуровките който трябва да плащам на месец като се водя управител и се осигурявам на минималната работна заплата.
Искам да отворя ЕООД и без ТЕЛК ми казаха, че на месец таксите са ми към 200 лева
125лв осигуровки
10лв фирмена сметка
50лв счетоводител

Все пак не съм пенсионер по възраст, а по болест с решение от ТЕЛК, ако това е от значение. Аз ще съм управител, аз ще съм единствения човек свързан с тази фирма и ще издавам фактури, оборота ми няма да минава 50 000

Ще съм Ви благодарна ако споделите информация дали с решението от ТЕЛК мога да се възползвам от някакви привилегии така да ги наречем относно осигуровките като ще съм единственото лице във фирмата и сигурно ще се води, че упражнявам дейност, ако и това е от значение.