http://www.dans.bg/bg/msip-091209-menu-bul/faq-mitem-bg

ето тук е определено - това е на дребно
Разходите се трупат по 304 естествено.
Но маржа се прави между продажната и ПОКУПНАТА цена, която е по фактура. Тоест внасяте ДДС 166,67 лв /3000-2000=1000/1,2/. Вижте ППЗДДС.
Здравейте, колеги!
И как ще процедираме с издаването на нашите си фактури?
Нали дори да са ръчни, или от Word, или от приложението на КиК инфо, пак ги въвеждаме в счетоводните ни програми...
"В търговския обект не може да има друг софтуер, чрез който да се обработва и съхранява в база данни въвеждана информация за количество, вид и продажна цена на заявени от клиент стоки и/или услуги и да се отразява тяхното предоставяне/заплащане."
Отговор: Смятам, че нормата на чл. 176в, ал. 1, т. 3 от ЗДДС визира случаите, в които данъчно задължено лице получава изведени от акцизния склад течни горива, с което те се смятат за освободени за потребление и за тях възниква задължение за заплащане на акциз. Или това следва да е първият получател (купувач) на горивата, но не и всеки следващ техен получател. Последващите купувачи на такива стоки ще имат задължение за предоставяне на обезпечение в хипотезата на чл. 176в, ал. 1, т. 1 от ЗДДС – когато извършат с горивата облагаеми доставки със ставка от 20 на сто и с обща стойност на данъчните им основи над 25 000 лв. за текущия месец (стига лицето да не попада в някое от изключенията по чл. 176в, ал. 8 от закона).

Ивайло Кондарев
Здравейте,
На всички ф-ри, освен за самата покупка на автомобила ползвате ддс. Маржа го определяте само между продажна минус покупна /само стойност на автомобила без други фактури/.
Здравейте, колеги!
Бихте ли ми обяснили, че нещо не мога да си обясня в каква ситуация ще възникне т.3 на чл.176в/1/ ...

3. получи течни горива, освободени за потребление по чл. 20, ал. 2, т. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове на стойност над 25 000 лв.

"ЗАДС ....Чл. 20. (1) Задължението за заплащане на акциз възниква от датата на освобождаване на акцизните стоки за потребление.
(2) Освобождаване за потребление е: 1. (доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.12.2009 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2012 г., в сила от 17.07.2012 г.) извеждането на акцизни стоки от данъчен склад, освен когато при условията и по реда на този закон от момента на извеждането стоките се движат под режим отложено плащане на акциз;...."

Това не са ли всички видове горива, които получаваме - с платен акциз, т.е. освободени за потребление?
Здравейте, колеги и благодаря за отговорите :)
Видях проекта на Правилника - не са изяснили нещо допълнително по тези въпроси.
По моя въпрос №4 относно неясната ал. 6 - не че не са ми ясни кои са условията по ал.1, но за какво ново обезпечение става въпрос? Нали от ал. 2 до 4 коментират точно как се правят обезпечения по ал.1.
Здравейте,
1. Не ми става ясно ако днес, 04.08.2016 година, фирма спре продажбите си на едро на течни горива, ще трябва ли да прави обезпечение?
2. Не е дадено определение на "течни горива" - примерно до момента купуваме втечнен нефтен газ в бутилки /от данъчен склад с АДД, освободени за потребление немаркирани енергийни продукти, предназначени за отопление/ и продаваме същите тези бутилки - това течно гориво ли е?
3. Кой ще е първия данъчен период?
4. ал.6 на чл176в от ЗДДС е абсолютно неясна - какви са тези условия по ал.1?
5. Не се разбират ал.7 и ал.8 на чл176в от ЗДДС - условията важат самостоятелно или кумулативно?