Здравейте, вече мина срокът за подаване на документи, но бих искала да Ви попитам ЕООД, което е регистрирано в търговският регистър с дейност счетоводни и консултански услуги , не е осъществявало дейност , има разходи но без приход, няма клиенти, следва ли да подава документи към ДАНС, какви са и от къде мога да намеря.
Здравейте,
Имам фирма за сч.обсл. и работя на трудов договор към фирма - друга. Може ли на граждански договор за водя фирмите или трябва да се осигурявам чрез счет.фирма.Може ли почасово да се осигурявам в другите фирми и да ползвам ел.подпис по физ.лице или трябва да е с договор между фирмата и другите и да започна осигуряване като СОЛ.
Здравейте, бих искала да ви попитам може ли собственик на еоод - счетоводна кантора, правоспособен счетоводител да сключи Гражд. договор за годишно приключване на фирма.Т.е. доходът от услугата да не минава през фирмата му, а чрез гражд.договор - на физ.лице- И другият ми въпрос - при изготвяне на собствената си ГДД за фирмата да посочи че е в облигационно правоотношение - в самата бланка. 
Здравейте, имам два въпроса. Когато в търговския регистър е вписано предмет на дейност счетоводни и консултанстски услуги - дали се води счетоводно предприятие? И вторият ми въпрос е свързан с декл.чл.92 съставители -собственикът на ЕООД  гореспоменатото сч.предприятие изготвя ГФО /има правото/, какво пише в декл.чл.92 съставител - фирмата или името си? Ако е името то той не е в труд. или облиг.право, ако е името на фирмата то има ли право да е така посочено?
Ако едно предприятие има за цялата финансова година извършени разходи под 500 лв. следва ли в баланс и отчет за приходите и разходите да не вписва нищо. И ако правилно съм разбрала би могъл да подаде ОПР и баланс стандартен, не съкратен.
ако греша поправете ме
регистрация на фирма, печат, принтер това са разходите, Четох че при трудова дейнест се подава декларацията, т е в случая не се подава, но не бях сигурна затова реших да се консултирам и с вас
Здравейте, задължен ли е СОЛ да подава декларация за започване на дейност и да внася осигуровки, ако няма приходи а само разходи до 500 лв за годината. ЕООД е и е новорегистрирана.
Бих искала да попитам дали ако предмета на дейност е счетоводни и консултантски услуги, посредничество и представителство може да се приеме за еднозначно на текста от допълнителните разпоредби на закона за счетоводството за понятие счетоводно предприятие и дали в този си вид може да бъде такова.
Здравейте, може ли еоод регистрирано в ТР с предмет на дейност счетоводни и консултантски услуги, посредничество и представителство и други незабранени от закона дейности да води счетоводно обслужване на фирми и да ги приключва годишно?
"В предмета на дейност на счетоводното предприятие, съгласно т. 27 на § 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за счетоводството: "се вписва организиране на счетоводно отчитане и съставяне на финансови отчети"."- този текст е следвало да бъде вписан в предмета на дейност.
Работодател решава да превърне договор за допълнителен труд на 4 ч. в такъв на 8 ч.
Прекратихме го от 01,06 и го назначихме на 01,06 но уведомлението е на 03,06. Това означава ли че трябва задължително да е постъпил с дата 04,06. Все пак това е промяна в часовете.
Може ли номерацията да бъде 76,1 , тъй като ми е необходим номер между примерно 75 и 76.
Има 30дневно предизвестие а през почивните дни не може да се връчи, пък и работодателя настоя.
За подаване на декл.1 м.07 ли се вписва този период
Тогава може би в м.05 следва да въведа  период 30,05,2015-29,06,2015. Но ако започне работа другаде
Незнам дали е правилно, ще видим.
Обезщ.ще го подам в м.06 Д 1 с този период, а м.05 ще е с осигуряване до 29,05 включително.
Но ви благодаря за отзивчивоста. Ще видим как ще го подам.
Незнам дали е редно
Незнам как да впиша периода