Здравейте, моля за помощ!

В нашата фирма имаше лице назначено на втори трудов договор. Февруари месец и прекратихме ТД и й изплатихме обезщетение по чл.222 ал.1. Оказа се, че от 1 януари са я освободили от основния й трудов договор(а не както твърдеше че в един и същи ден прекратяват и двата договора) и при нас е следвало да променим договора на основен ТД. Какво мога да направя сега, защото й връщат документи от НОИ за изплащане на обезщетение за оставане  без работа?
Здравейте, имам една фирма с издадена ф-ра за 200 лева. Фирмата е регистрирана ноември 2015 и няма никакви други салда. Не отговаря на изискване за неактивно предприятие, но не ми дава статистика да генерирам нулев баланс. Съвет какво да я правя? За първи път имам такъв случай нито риба, нито рак :)
И от мен питанка
Всички януарски декларации 1 и 6 са ми приети. Имам отхвърлена една с обезщетение по чл.222 ал.1. Попълнила съм сумите на осигуровките с вид плащане 6, месец януари в т.18 дата 29.02.2016.....грешката която ми връща е, че дата на изплащане/начисляване не може да е в бъдещето.  Къде бъркам?
Разгадах ги :) може да се попълни искане и да се пуне на ел.поща на НСИ. Като се взима после от териториалното бюро се плаща такса. Срока е 5 дни. ако някой друг се чуди  ;)
Здравейте,
Трябва ми заверено копие на годишен отчет на една фирма. Мога ли да пусна искане с електронен подпис някак си, че собствениците в момента са извън страната, а нямам заверено пълномощно? Ако става с ел. подпис моля да ме насочите как се пуска. Благодаря
Склонна съм да мисля, че поведението на системата е коригирано по този повод за Д6 с код К, защото до момента не знам да е приемало изобщо корекция за предпредходен месец. Благодаря, че споделихте, ще видим при случай какво ще стане...

Явно е настанал преврат. Във форуми намерих още няколко човека, които са се похвалили, че са им приели декларациите в същите случаи. Аз и за това се чудих какво да правя да не стане по-голяма каша. А с надвнесените осигуровки какво се случва? Ще си седят ли надвнесени... става дума за 50 лв или мога да ги приспадна от следващите осигуровки?
Получихте и протоколи, че са приети, нали?

ееее да  :smile1:
Само информативно - подадохте Д1 и Д6 за 11 и 12.2015  ли ? И Д6 с код К за ноември Ви приеха днес ?

Д1-заличаващо, защото човека въобще не трябва да фигурира и
Д6 - с код корекция
и двете ги подадох за ноември и декември през ел.подпис. От НАП ми казаха, че имало много случай, в който за предходния месец декларациите не ги приема с ел.подпис и те не знаели защо се получавало така. :)  Защото реално срока ми не е изтекъл, а е до 31.01....та  излязох от късметлиите  :smile1: :smile1: :smile1:
И да кажа резултата и за двата месеца ми приеха декларациите с електонния подпис. За  ноемврийските срока за корекция ми изтича днес. Благодаря все пак за съдействието
Здравейте, допуснала съм грешка с един работник. Трудовият му договор е бил заличен, защото въобще не се е появил на работа, но в ТРЗ програмата е останал. И така за ноември и декември месец има начислени осигуровки и данък наред с другите работници. Как да коригирам тази каша?  Подавала съм корекция на дадено лице, но не ми се е случвало да трябва да залича такова
Да, благодаря. За изискуемите документи вече прочетох. Хубав ден!
Здравейте! Имам бг фирма регистрирана по ддс и ще продава стока на турска фирма. Транспорта се поема от турската фирма. В случая имам облагаема доставка с 0% ддс /чл.28 ал. 2 от ддс/. За закупените стоки можем да използваме данъчния кредит и да си възстановим ддс. Бъркам ли някъде? И като текст във фактурата какво изписвате? Нещо да припускам?
Няма, но трябва да подадете все пак ОКД 5 при започване на дейност
Ние ги осчетоводявахме по 411 с аналитичност Пос терминал
503/411, като разнасяме банката.
В края на месеца сторнираме 501/411 със сумата по аналитичност Пос терминал. Винаги сме го правили така и сме минали много проверки. Не е имало проблеми.
 :smile1: :smile1: Знам ли, в тази държава понякога от нищо, нещо става. Благодаря!
И аз да допопитам нещо :) Имам едно ЕТ, на което подадохме и баланс. После се усетих, че не би трябвало. Мислите ли, че ще има някакви последици???
Да не отварям нова тема.
Имаме продадени дялове от ООД на физическо лице по цена номинала на дяловете. Следователно няма реализиран доход. Какво следва да се се декларира? Според мен декл. по чл.55 и справка по чл.73 не се подава, защото няма реализиран доход. А лицето продало своите дялове, трябва ли да си подаде догодина декларация по чл.50 при положение, че дохода е 0?
Здравейте, моля за малко помощ. Подала съм грешна годишна декларация 6 на СОЛ в ЕТ. Тази година имаше здравна осигуровка за довнасяне и съм забравила да включа сумата в декларацията. Знам, че още не е изтекъл срока, но до сега не ми се е налагало да правя корекции. Може ли някой да каже какъв е реда за правене на корекция?
Здравейте, моля за малко помощ...тоест не е малко. Казусът е следния
 Имаме финансиране от ЕС за определена сума. Една част от разходите се отчитат директно на разход в 60 гр, друга част отива за закупуване на ДМА. Проблема е, че някой ДМА са със стойност 50-100 лв /мисля, че не е никакво ДМА/. От проекта искат тези активи да се осчетоводят като ДМА. Сега се чудя как да ги осчетоводя. Тези активи, които са на малка стойност да се осчетоводят само в САП. В декларацията по чл.92 се увеличава със сумата на счетоводните амортизации, а със сумата на активите се намалява печалбата. Чуденката ми е кога трябва да се признае прихода за финансирането, защото сега то седи в с/ка 752 ???? Благодаря на отзовалите се