Полагат му се 2 работни дни. 1.67 делите на 30, не на 20
Началото на болничния е м.август, периода за изчисляване започва от м. Юли. Но от питането Ви така и не се разбира за кое плащане питате. Ако е за трите дни от работодател, то те се изчисляват от договореното в ТД.
Дали се завеждат като материали или не зависи не от обема, а от това има ли склад и МОЛ, което да ги дава срещу искане.
Ако се оставят в някакво шкафче в офиса и всеки взема оттам каквото му е нужно, то направо ги изписвате като разход.

 :good:
А наясно ли сте за какво се сключва граждански договор и какво означава той? Какви са тези часове и норми?
Тя би трябвало да е направила това вече при Вас :blink: Как така започва нова работа, а не е подала молба за напускане!?!?
Майката трябва да подаде при вас прил.12 до три работни дни и вие до три работни дни от датата на представянето от майката трябва да го представите в НОИ.
Защото некоректно си попълнила Д7 .

Прочети внимателно. Не пиша за начална дата, а за крайната.
Не зная през коя година не са ти начислили ЗОВ за частта от последния месец. През 2013 дъщеря ми имаше начислени ЗОВ за наколкото дни преди започване на работа.

2014г
"Колкото до задължението за ЗОВ до края на месеца на прекратяване на ТД - такова няма да се появи, ако подадете Д7 с дата от следващия месец. "

Ами нали точно това коментираме - вяжно е коя дата се посочва за начало и понеже говорим ПРИНЦИПНО за нещата следва да изключим манипулиране на датата.

А за края на периода, какво ще кажеш?
Пиша последно по въпроса и ви оставям да правите каквото искате. Не пиша за познати и от рода ЕЖК, а от личен опит. Напуснах работа на 20.март и започнах работа на 15. юни. Подала съм Д7 за задължение да си плащам здравните осигуровки от 01.04. . Направих си сама справка какви ЗО дължа и ми излезна м.април и м.май. Отидох на място в НАП и от там поисках справка, за да имам черно на бяло доказателство за това. Излезна пак април и май и платих само сумите за двата месеца.
Е сега продължавайте и си пишете колкото искате по този въпрос.

П.П. Подавате ли Д7 за край на осигуряването? Май- не. Нали? Е ако започнете работа и се осигурявате от средата на следващият месец, тогава как ще разберат на коя дата сте започнали да се осигурявате

Ето ви нещо от един друг форум по този въпрос
http://www.odit.info/?s=6&i=256137&f=3
Тогава ако не подпишете ДС, няма право да промени и мястото на работа.
С подаването на декларация 7 се формира задължение - и излиза сметнато до стотинка колко се дължи пропорционално, подавала съм вече за такива случаи на мои близки.

Прочете ли от кога трябва да се подаде Декларация 7. Датата от която е длъжно лицето да подаде Д7 е 01.10.2015г
От къде следва това, което твърдиш. Моля дай текст, че се дължи част от здравната вноска. Калкулаторът на НАП не дава възможност за калкулиране на части. Е питам тогава, къде ще ти бъде тази част където дължиш като задължение в страницата на НАП?
Моля не ми публикувай част от ЗЗО защото той не дава отговор на това, което питам.


Аз също не съм съгласна, понеже съм говорила със служители на НАП и те казват че са дължими...

А какво друго искате да Ви кажат от НАП!?!?!? :blink:
Не съм съгласна. Тогава защо безработните внясат 16,80 лева на месец, а не за по 1 ден всеки месец и да се водят здравноосигурени.

Както искате. Ваша си работа дали сте съгласна или не.
А без нейно съгласие ( подписване на допълнително споразумение) може ли да я премести в друг офис ( в същия град ) ?

Какво Ви пише в ТД? Пише ли Ви конкретно в кой офис ще работите?
Няма да има прекъсване на здравните права, защото ще има осигуровки за част от месец септември, но това не означава, че не ги дължи.

Ето и линк към друга тема, в която други колеги са на същото мнение като мен http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,15835.0.html


Не ги дължи. В никоя справка за здравни осигуряване не пише част от месеца, а само когато не са внесени осигуровки за цял един месец.
Покажете ми справка за здравно осигуряване с дължима част от месец. Няма такава справка.
Т.е. щом това време се счита за трудов стаж, служителят има право на платен отпуск за него ?
Само още нещо да попитам ( свързано с първият ми въпрос) - ако служителката не желае, след завръщането си да бъде в друг офис ( и не иска да подписва ДС за смяна на работно място), какви могат да са действията на работодателя ? Това не е като чл.328, ал.1, т.7 - когато служителят не иска да последва предприятието...
Как би могла служителката да се защити от намерението на работодателя да я премести в друг офис ?

Какви могат да са действията на работодателя ли? Много прости, ще й търси начина и ще се освободи от нея.
Не се получават двойни осигуровки, защото НОИ ще Ви осигурява само за част, а не за целия месец септември. Пишете 9.09 и плащате здравни Вие пропорционално за останалите работни дни на септември.

Това не е вярно. Некъде да виждате да се пише период за ЗО? За м. септември лицето ще има здравни осигуровки.
Добро утро,
До 09.09.2015г. получавах обещетение за безработица от бюрото по труда. Сега следва да подам декларация 7 за здравни осигуравки до 25-то часло на месеца, следващ месеца на възникване на задължението.
1.Началната дата от периода, за който възниква задължението ми за внасяне на вноски  - коя дата трябва да напиша?
От 09.09. или 01.10.2015., ако  пиша 09.09., така не се ли плащат двойни осигуровки за един месец (за м.септември са платени от Нои)?
Ако дата е 09.09. за пълен месец ли трябва да платя или от 09. до 30.09.?

Началната Ви дата е 01.10.2015г и трябва да подадете декларацията до 25.11. За септември месец сте осигурена. Нищо повече няма да плащате за септември.