Подава ли се интрастат, ако фирма е закупила автомобили от чуждестранни физически лица и преминава прага за деклариране?
Здравейте! Услуга извършена към фирма от Великобритания как се третира след Брекзит? В коя колона трябва да е в дневник продажби?
Актът за прихващане или възстановяване (АПВ) е вид данъчен акт, които се издава в производство по проверка, въз основа на искане на данъчно задълженото лице или по инициатива на органа на приходите.
А  какво е АПВ ?
Здравейте! Допуснала съм грешка в дневник продажби - вкарала съм  фактура със сума 1000 лв, а то е 1100 лв. Как "най- безобидно" да оправя грешката? ДДС е внесено. Благодаря предварително!
Това ВОД ли е било ? Има ли подадена и ВИЕС декларация ?
Да!
Най-добре да си я плати и толкова. Неплащането на фактура не е нито основание , нито причина за подобни действия.
Най-добре е, но не иска. Въпросът е по какъв начин да го направим, за да можем да си вземем парите.
Здравейте! Наш клиент от Румъния иска да анулирам фактура с минал период и да му издам с днешна дата същата фактура. Стоката си я е получил, но не е платил фактурата. Мога ли да я анулирам или да издам КИ? кой е по-добрия вариант?
Здравейте! Може ли да се направи корекция на декл.6 в увеличение за м.02.2019г или само на място в НАП? Благодаря за отговора!
Здравейте! За публикуване на отчети за 2017 и 2018г. на ЮЛНЦ - трябва ли 2 такси да бъдат заплатени или може и с една?
Плащанията са по банков път всеки месец.
Здравейте! При забравена декларация по чл.55 и чл.201 за удържан данък от наем за І тримесечие - как мислите мога ли да я пусна сега и какви ще са последствията?
Според мен, този човек има право на обезщетение за безработица. Дори доколкото разбирам, той няма отказ, а е насочен за проверка и преценка на обстоятелствата.

СПИРАМ производството по отпускане на парично обезщетение за безработица -  има отказ и затова ми е въпросът - дали да обжалва човека или имат право?
Навършена възрастта за пенсия по чл. 68 от КСО на 15.08.2016 г. Подаден сигнал до отдел "Пенсии" за извършване на служебна преценка за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. - но няма необходимия осигурителен стаж!
66 год. 2м. ще навърши декември месец.
Здравейте!  Мъж на 66г. е с ТЕЛК решение 100%, подава заявление за обезщетение за безработица, но е отхвърлено, поради навършени години за пенсия, която той не получава, тъй като няма необходимия осигурителен стаж. Имат ли право или не? Благодаря предварително за отговора!
Да, четох как се  извършват корекции, но как точно да стане само във виес декларацията без да се получава натрупване на обороти в дневника за продажби, тъй като там я има фактурата - това не ми е ясно. Някой има ли идея?
В дневника за продажби всичко си е както трябва, фактурата липсва само във виес декларацията.
Здравейте! Имам пропусната фактура във виес декларацията - в дневник продажби я има, как да направя корекция?
Фирма има заведение, но иска да се занимава и с допълнителна дейност като те предимно ще са стоки, закупени от ЕС и след това ще ги продава - ще има ли право на данъчен кредит за допълнителната дейност?
Здравейте! Мога ли да изплатя заплати преди 2012г. без да са внесени осигуровките? Заплатите са действително изплатени, а и ми трябва да изпиша пари от касата? Благодаря!