Нали сте чули приказката - "Ако мине".  Е, не мина.
Сега сме в очакване на следващата простотия.
В Националната агенция за приходите в момента не се обсъжда удължаване на сроковете, но ситуацията е динамична, каза пред "Дневник" говорителят Росен Бъчваров.
Със Сульо и Пульо наричам "куци, кьораво и сакато". Това далеч не е пазарно регулиране на цените. Всички вкупом ревем, че ни се вменяват задължения, които не са на счетоводителите, но от друга страна допускаме до пазара Сульо и Пульо които значително подбиват цената на труда ни.
Само за последната година имам поети около 10-тина фирми водени от Сульо и Пульо, а това което намерих там е СТРАШНО.
Тези така наречени счетоводители петнят реномето на професията ни, от което страдаме всички и е крайно време да се намери някакъв начин за да може това да не се допуска. И то ние счетоводителите да го намерим този начин, а не одитори експерти и прочеее...
Не желая никакви лицензи или категоризации, те са предпоставка за злоупотреби като цяло. Просто трябва да намерим начин да не съществуват Сульо и Пульо...
Колеги, за мен е крайно време да се регулира в някаква форма кой има право да съставя отчети/ Не съм сигурен дали лицензирането е начина, но не може Сульо и Пульо да са съставители на финансови отчети само защото покриват смешните изисквания в закона. Вариант би бил да има лицензирани и нелицензирани съставители на финансови отчети, а клиента сам да си преценява дали да рискува или не.
Много ми идва когато някой клиент ми каже - ама еди кой си взема толкова, а ти защо искаш повече.
Понеже залагаха големи надежди на данъка върку личното потребление и накрая не се получи желания ефект, малоумниците от НАП сега се пробват с данъка дивидент.

В интерес на истината подкрепям тази инициатива, но не смятам че начина по който го правят е най-правилния - в последния момент и всичко на юруш.