Благодаря :)
120 над доставната
Здравейте, някой би ли ми помогнал с формула как да сметна колко от оборота е доставната стойност на стоки
 при средна надценка от 120%. Оборотът е 3000лева.
Здравейте, една приятелка, която е самоосигуряващо се лице с личен труд ме помоли да и подам декларация по чл.50 , за да получи данъчното облекчение за деца. Но когато отворих декларацията, не виждам да е деклариран удържан данък. В Приложение 1 има само декларирани осигуровки от счетоводителката и. Как да подам декларацията?
Здравейте, седалището на фирмата и основната и дейност е в един град. Управителят иска да назнача търговски представител,който ще обикаля този регион, освен това  там си живее по принцип. Като място на работа какво да запиша в трудовия договор? Във Варна нямаме офис.
Ако на лицето не му е удържан ДОД, как ще ползва данъчни облекчения за деца?
Здравейте. Фирмата, в която работя внася на вино от Испания с цел подаръци за клиенти. Издадена ни е фактура с ДДС. Нашата фирма е регистрирана по ДДС. Трябва ли да отчитам покупката като ВОП, задължени ли сме да плащаме акциз?
Питам дали отпадат от пасива на баланса, защото имам следния казус. Задължения по заеми с отдавна изтекла давност, които увеличават пасива. Съдружник иска да напусне дружеството и трябва да му се изплати дружествен дял, който е отрицателна величина, заради голямата сума на задълженията по заеми, които са с изтекла давност, но не са отписани. Задължено ли е дружеството да ги отпише заради давността, което ще доведе до намаляване на пасива?
След като се отпишат задълженията по давност и се увеличи финансовия резултат, те отпадат ли и от баланса като пасив?
 Като увелича финансовия резултат на дружеството със сумата на задълженията, за които давността е изтекла. За първи път правя това и се страхувам да не допусна грешка.
Здравейте, след като се отпишат задължения по заеми по давност от длъжника и се увеличи финансовия резултат в годината, в която изтича давностния срок, следва ли те да бъдат махнати от Пасива на Баланса.
Здравейте, бихте ли ми обяснили какъв тип задължения се посочват в баланса в Статия 7: Задължения, свързани с асоциирани и смесени предприятия? Ако може с пример. Благодаря. :blink:
Благодаря.
Здравейте,  фирмата е задължено лице за подаване на декла­рации по система „Интрастат“. Внасяме стоки от ЕС. За месец ноември обаче имаме две фактури за мебели от Вивре, те са регистрирани по ДДС в Румъния. Трябва ли да включа тези фактури в Интастата, като се има впредвид, че не са стоки, а покупки на собственика?
А къде се намира този примерен сметкоплан? Не мога да го открия.
С Chrome i Mozilla нямам проблем със сайта, но електронния ми подпис е нагласен да работи с Еxplorer