Да, всичко е доста объркващо ,
прилагат ми справка със задължения, за които са налице основания за прилагане на правните последици от изтекла погасителна давност,
и в същото време не ми отписват задълженията, не ги премахват от системата им, и ме уведомяват, че в бъдеще време могат да бъдат прихванати ?!
Какъв  е смисъла тогава от всичко това ?
Моля Ви за съдействие,
Подадох молба към Местни данъци и такси да погасят задълженията ми по давност и да отпишат сумите(по реда на чл.171 ал.1 от ДОПК,  чл.169 ал.4 от ДОПК)
Отговора, който получих ме смути:
"С изтичане на давностния срок по чл.17 от ДОПК се погасява правото да се събере по принудителен ред публичното вземане, за което тези срокове са изтекли. Самото публично вземане макар и погасено по давност , не се погасява , като задължение- то остава дължимо. Давността погасява правото да с претендират публичните вземания, но те не се заличават и остават дължими., като могат да бъдат от   платени доброволно (чл.174 от ДОПК) или да бъдат прихванати (чл.128, ал,1 от ДОПК)"
Приложили са ми и справка за дължимите суми.
Моля Ви за помощ, този отговор ме обърка, нали целта на подаденото от мен заявление е да бъдат отписани  и погасени по давност задълженията ми, как да постъпя за да получа това което искам от Местни данъци и такси.
Благодаря Ви предварително !