Благодаря, първо ще попълня табл. 1 и 2. Нямам ТД.
Много благодаря ! НПР са 25 %.
Здравейте, аз съм СОЛ - свободна професия. Веднъж годишно попълвам декл.6. Сумата, коята изчислявам за декларация 6 е сумата на издадените от мен фактури за предходната година. За 2023 г. освен фактурите имам граждански договор. Сумата върху която ще изчисля декл.6 е само върху фактурите или е фактури+граждански договор?
Здравейте, въпросът ми е следния за ФЛ с ЕТ. ЕТ е замразено и не се използва от 2015г. ФЛ тази година няма доходи от други трудови правоотношения ( за предходни години имаше и попълвах ГДД ). За тази година трябва ли да се попълва ГДД , като ЕТ е замразено и няма други доходи ? Вече попълних в НСИ Декларация, че не е осъществявало дейност по смисъла на Закона за счетоводството ?
Благодаря , СОЛ ще плати осигуровките на сумата, когато се попълни ГД
Благодаря, проверих с ПИК на НАП, но няма внесени осигуровки. Ще трябва да декларирам сумата, когато подавам ГД
Здравейте, СОЛ с булстат (свободна професия) през 2023 г има Граждански договор с фирма за който е изплатена сума. Фирмата е поела ангажимента да заплати данъците и дължимите осигуровки по тази сума. Въпросът ми е: След 1.03.2024 г ще има ли предварително попълнена ГДД по чл.50 за физ. лице и ще бъдат ли отразени получените суми от СОЛ и заплатени данъци и дължими осигуровки ?
Здравейте,
аз съм СОЛ - Свободна практика с булстат. Издавам фактури към фирми регистрирани по ДДС. Във фактурата пиша "Неначислен ДДС съгласно чл.113, ал.9 от ЗДДС."
Въпросът ми е: Фирмата, към която съм издала фактурата плаща ли ДДС на сумата по фактурата?
Здравейте,
от НАП ми издадоха "Справка за история на осигуряването на осигуряващо се лице". В тази справка е вписано начало на дейността и осигуряването.
Ще направя копие на трудовата книжка
Благодаря, ще направя копие на осигурителната си книжка.
Да, ще попитам. Благодаря !
Не, аз съм член на КИИП с пълна проектантска правоспособност.
Трябва ми за пред РДНСК. Фирма занимаваща се със строителен контрол, би желала да ме впише в списъка на консултантите си.
Благодаря за отговора.
От НОИ мога да получа, удостоверение за внесените осигуровки, но не и дейността която извършвам. 
Може би не зададох коректно въпроса си.  Трябва да докажа стаж, че извършвам определена дейност като СОЛ - свободна професия.
По точно казано : че съм инженер - проектант със стаж повече от 5 години.  В трудовата книжка имам стаж като проектант 4 години.
Здравейте,
как се доказва трудов стаж при СОЛ - свободна професия ?
От 2017 г. се осигурявам като СОЛ - свободна професия ( инженер - проектант). До 2016г. работех на трудов договор и имам попълнена трудова книжка, след това не е попълвана.
Благодаря за отговора. Става въпрос за професионален опит.
Здравейте, как се доказва стаж при свободна професия? Аз съм СОЛ - свободна професия, осигурявам се от 2017 г като такава.