Здравейте, моля за помощ, относно подаването на месечната ми декларация 1 като СОЛ. Имам трудов договор на 2850 лв., имам и свободна професия от която през месеца съм изкарал 800 лв. Попълвам си декларацията за февруари по следния начин:
в клетка 16.1 - 20 дни, клетка 21 - 150 лв. по-нататък както обикновено си поълвам процентите за ДОО и ЗО.
Така правилно ли е? благодаря предварително.
Здравейте, моля за помощ при попълване на годишната ми декларация по чл.50.
Ситуацията е следната: имам си работодател в БГ и съм си взел бележка за доходите от трудови правоотношения за нея знам, че се попълва в приложение 1 на декларацията.
През годината имам изплатени едни 1500 лв. от една фирма в САЩ и сега трябва да ги включа в годишната декларация, не са ми удържани никакви данъци и осигуровки в САЩ.
Въпроса ми е : тази сума от 1500 лв. трябва да се въведе в приложение 3, доходи с код 306-307 или в някое друго приложение? Поздрави и благодаря предварително
добре, обадих се на приятел счетоводите..... скара ми се, че правя глупости. Виновен съм и половината от това което пиша не е вярно. Обеща да ми пусне коригиращи декларации :)
здравейте, сумите са на постъпилите средства по банковата сметка.
ОК, благодаря за разясненията.
Последно, в Д6 трябва ли да има сумата на внесеният данък или само осигуровките?
Имам подадена една декларация по чл.55 за 3-то тримесечие.
тоест, когато си подавах Д1 в НАП се появяваха редовете за отделните фондове, а когато плащах,  тези редове се закриваха. Сега трябва да пусна Д6 със сбора от месеците по фондовете?
Септември имам приход 1599.47 - внесени осигуровки върху тях и подадена Д1 за тази сума.
Октомври приход 3422.26 - внесени осигуровки на 2600 лв и подадена Д1.
Ноември приход 3855.15 - - внесени осиг. на 2600 и Д1
Декември приход 3226.00 - не съм подавал Д1 и не съм внасял пари още.
Сега трябва да пусна Д6 със суми по фондовете върху 9399.47?
а какво трябва да пише в нея ако нямам суми за довнасяне?
Здравейте, от месец септември съм регистриран като самоосигуряващо се лице, упражнявам свободна професия. Подавам си месечно декларация 1, като се осигурявам на максималния осигурителен доход, а през октомври пуснах и една декларация по чл.55 за авансов данък за 3-то тримесечие. Въпросът ми е трябва ли да подавам декларация 6 при положение, че нямам осигурителни вноски за доплащане? Благодаря предварително!