Българска фирма има регистрация в онлайн търговска платформа. Там предлага стоки на италианско дружество. Клиентите са от ЕС и извън него, поръчаните стоки се доставят от от италианската фирма от склад в Италия, тя отчита и продажбите с регистрация по OSS, начисление на ДДС и т.н. Плащанията по поръчките се превеждат от платформата до сметка на българската фирма, която си удържа комисион и превежда остатъка на италианската фирма.

Считам, че това е нормално посредничество по продажба на стоки и българското дружество реално не извършва онлайн продажби, а италианското.
Това, което ме притеснява е, че регистрацията в платформата е на българската фирма и тя получава плащанията. Считате ли, че това може да доведе до проблеми и да се счете, че БГ фирмата извършва продажби на стоки, със всички последствия?
А въобще, следва ли да се считат плащанията през Букинг, като неприсъствени плащания с карта, когато плащането преминава изцяло през Букинг? И следва ли да се издава касов бон?
На практика, ние не знаем как клиентът е платил - с карта или по банков път. Знаем само, че е платил, след което получаваме сумите по банков път.