Ако не става заличаване на записа и редовни данни. Може програмата да не допуска два пъти да се коригират данни.
Пазим си го за резерв за годишното преизчисляване.
Друг казус - лице ползва през месец юли преференцията за дете, напусне през септември какво правим в справката по чл.73 като няма да има годишно преизчисление на данъка.
Какво правим с данъчната основа за м. декември 2021г?
За периода трябва да посочиш 0 дни.
Подаваш Д1 коригиращ запис, Д 6 в две колони  в първата колона с код корекция коригираш сумите на фондовете, които са надолу, а сумата която се увеличава обикновено ЗОВ се записва старата сума от предишната декларация. В колона две в Д6 с код редовен запис се посочва увеличението  в съответния фонд, ако в случая е ЗОВ.
Да. Средствата за СБКО се ползват по начина, определен от общото събрание на работниците и служителите. В случай, че в решението на общото събрание не е посочено изключение за онези, които са платен годишен отпуск, то и тази категория работници или служители следва да се ползват от възможностите по СБКО. Аргумент за това дава и разпоредбата на чл.177 от КТ, която предвижда, че за времето за ползване на платен отпуск се дължи "възнаграждение" / а не например обещетение/.
"Възнаграждението", включва в себе си и основната работна заплата.
ЗА КОЛКО ДНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСИГУРЕНИ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИК НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ЕДИН ИЛИ ДВА? ВИЗБОРНИЯ КОДЕКС ПИШЕ, ЧЕ ПОЛУЧАВАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН И ЗА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН, А ПЪК В РЕШЕНИЕТО НА ЦИК ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА ИМ СЕ КАЗВА, ЧЕ ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ СЕ ВНАСЯТ ЗА ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ