т.е. в този осигурителен стаж задължително трябва да има вноски за фонд безработица
а като самоосигуряващо си лице,зачита ли му се осигурителния стаж за определяне на срока за получаване на обезщетие за безработица,според новите промени от 01.01.2017
Благодаря,това уточнение ми трябваше!Спорна седмица!
да,директно иска да се върне на работа,без да ползва отпуска за отглеждане на дете до 2 год.
при промяна в декларираните обстоятелства в три дневен срок се подава заявление-декларация/прил.8/
Ако майката не желае да ползва отпуск по чл.164 за отглеждане на детето до 2-год.,директно ли трябва да се подаде прил.8 за ползване на 50% от майчинството?Спазва ли се тогава три дневния срок за подаване на прил.8?
По същата логика,ако аз не си внеса окончателните данъци-10% лек транспорт и представителни,трябва да ми ги прихванат от надвенсения данък.
Зареждаме в цистерна 5 т дизел от ЛУКОЙЛ по банков път,ние сме краен потребител,какъв касов бон да имаме?

Това е писмото от НАП ,с което разпореждат как да се водят проверките
Моята шефка каза - те като дойдат на проверка ще дадат предписания и срок за изпълнение.
а глоба няма ли да има?
Здравейте,имам фактура за закупени семена люцерна.Гледах ,но не са описани в част втора от прил.2,не е вписано обратно начисл.,значи ли че няма да съставям протокол по чл.117
благодаря за отговора, но имам в предвид чл. 97а (3) Лицето по ал. 2 отразява издадените фактури и известията към тях в дневника за продажби, като не попълва колони 10 и 12, когато получателят по доставката е регистрирано лице.
В ППЗДДС е казано точно кои колони не се попълват т.е. това са колона 10 (Всичко начислен ДДС) и колона 12(Начислен ДДС за доставки по к.11). Интересува ме данъчната основа по тази доставка, в кои колони ще се отрази в дневник за продажби на лицето извършващо доставката?

В нашия дневник/на ажур сме/ дан.осн излиза в к.9 и к.11 и при проверка на декларацията го дава като нефатална грешка
вие в издадената фактура за гърция слагате ли ддс- в този случай не се ли издава инвойс за износ
точно така я попълних и аз,но първият път ме върнаха,и за по-сигурно вторият път попълних справката по-указаният начин в електронен вариант.направих си текстови файл и него подадох на гише и стана-приеха ми справката. :thumbup:
Но в НАП-Търговище ме върнаха .Твърдят ,че щом била етажна собственост кооперацията трябвало да имат булстат..,а щом съм издавала сис на всеки поотделно така и трябвало да ги подам-поименно..но гледах в декл.по чл.50 етажната собственост не се декларира..другата седмица ще се пробвам пак..нямам ел.подпис..
На мен по този начин попълнена декларацията не ми я приеха в НАП,искат да бъде поименно...въобще не четат указанията за попълване..и не мога да ги убедя ,че трябва да е само сума без имена..
Ние правим така-Дт група 30-с основата ,Дт498-с отложеното ДДС на Ктгрупа 40-с общата сума.По този начин фактурата не влиза в дневниците.Когато решим да полдваме ддс-то ,в счетоводната програма правим запис-4531/498-със сумата на отложеното ддс и ръчно вкарваме фактурата в програмат за ддс със всички атрибути-фактура,дата ,контрагент ,основа ,ддс..
ЕТ/самоосигуряващо се лице/ ще подава декларация за детски.Не си е внесъл осигуровките от м.08 до м.12 2012.В бележката за брутния доход,  в графата за тези месеци каква сума ще посочи,след като за тези месеци няма внесени осигуровки?
благодаря за бързия отговор, :give_rose:
ЕТ прекратява патентна дейност от 01.01.2013г.Трябвали да подава патентна декларация в общината ,че прекратява дейността си?В НАП И НОИ сме подали декларация за прекратяване на осигуряването от 01.01.