Не е съвсем така, защото писмата от НАП посочват, че ако лице, назначено по основен ТД и по допълнителен при същия работодател, ако получи ваучери за обща сума над 200 лв, то тази разлика над 200 лв се облага с осигуровки и данъци. А относно равнопоставеността - на всички по еднакъв критерий - тук историята мълчи ... Факт е, че са водени дела по този въпрос и ОДОП потвърждава облагането на тези суми.
Колега, минах по този път. Другите колеги правилно са Ви писали, че ако сте само СОЛ - нямате никакви грижи. Спокойно си сключвайти основен трудов договор. Аз бях СОЛ, основен трудов договор и допълнителен. За да не надхърля часовете, ми намалиха осн трудов договор от 8 ч на по-малко, аз реално и не можех да ги отработя и преди да влезе този закон, защото 24/7 се грижех за майка си и работих хоумофис преди да го въведат. така че ако сумарно по всички трудови договори се вмествате ( а Вие гледайте да се вместите) в 12 часа общо, няма грижи. Разгледаха документите ми и ги одобриха. При мен бяха одобрени 7 часа, защото майка ми беше с ТЕЛК 100% с ужда помощ. Действайте и направете необходимото, защото ситуацията Ви изобщо не е лека. Успех! Ако имате въпроси, пишете.
Никак. Практически негласно бяха спряли в големите банки разплащанията с Русия и Беларус още от декември миналата година. Огласиха го официално преди месеци. Докато не приключи всичко това, не чакайте вариант. Беше голямо ходене по мъките докато си издирим превода в коя банка посредник е и кога ще ни го върнат.
Здравейте!
Имам следния казус:
Дружество, регистрирано по ЗДДС, закупува стоки от Гърция. За стоките получаваме инвойс по редовния ред. Заедно с инвойса, получаваме и  non commercial value invoice за мостри като там същите са с цена 0.10лв/бр. Стойността по този документ не е дължима към Гърция, т.е. не ги плащаме. Тези мостри се предоставят на клиенти на дружеството при определени условия, някои са рекламни подаръци, някои са при поръчка на други стоки и т.н. Имам следните въпроси:
1. Как да ги заприходя като операции и стойност. Миля 302/709 със стойността от документа от Гърция; притеснението ми е, че като не ги плащаме, не се ли считат за безвъзмездно получени и следователно операцията за заприходяване да трябва да се направи с пазарната стойност на същите
2. Когато ги изписвам, 601/302, ако съм ги заприходила по стойността от документа, то следва да ги изпиша по същата стойност и ефекта накрая е нула. И от тук ми се губи смисъла.
3. Някои от тези мостри нямат знак МОСТРА на самия артикул и при интерес от страна на клиенти на дружеството, мострата се продава за определена стойност, а не се подарява; това не съм сигурна дали е допустимо и как да процедирам; при всички случаи ще издам фактура, но дали е ок
4. Случва се, при продажба на стоки, при поръчка например на 10 бр., 1 бр. безплатен да се дава, това мисля в самата фактура, на реда на артикула да впиша цената му и на същия ред 100% търговска отстъпка. Това допустимо ли е.

Изчетох доста коментари, становища, статии, закони и т.н.
Разчитам на практически съвети и евентуално някой, който е минавал данъчни проверки на подобни казуси и информация как данъчните гледат на тази цялата ситуация или отговори на запитвания към НАП по казуса.

Благодаря предварително!
Здравейте, опитвам се да подам ДДС с електронен подпис, като Дружеството е в процедура по ефективно възстановяване. Кликната е опцията за справката за Прил 6, Декларацията е подадена, отчита, че няма грешки, но при попълване на Прил 6, не може да бъде подадено, въпреки че бутон "преглед и подаване" стои активен, няма никаква промяна и след секунди на изходна позиция на сайта.

Някой опитвал ли е да подава за този месец Прил 6?
И да не забравите да съобразите датите със сроковете за внасяне на данъка и подаването на Декларация за него. Също така и да съобразите ограничението от Наредбата за разплащанията в брой.