Публикувани са три анализа и Статистически годишник „Пенсии-2014 г.“ на интернет страницата на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) разширява списъка с аналитични материали, достъпни на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg).

В рубриката „НОИ“/ „Статистика и анализи”/ „Анализи“/ „Други“ са публикувани три анализа, представящи основните тенденции в развитието на държавното обществено осигуряване (ДОО) за последните 15 години.

Публикациите са изготвени от експерти на НОИ и всеки от тях засяга различен вид плащания.

„Анализ на паричните обезщетения за безработица за периода 2004-2014 г.“ проследява промените в условията за придобиване право на обезщетение за безработица за годините, в които НОИ изплаща паричните обезщетения за безработица. В него е показана динамиката на паричните обезщетения за безработица за периода и е анализирана информация за броя и структурата на безработните лица с право на обезщетение, разпределени по пол, възраст.

„Анализ на пенсиите за инвалидност за периода 2000-2014 г.“ подробно разглежда промените в пенсионното законодателство по отношение на този вид пенсии за периода. Представено е състоянието на основни показатели за инвалидните пенсии, динамиката на новоотпуснатите инвалидни пенсии, както и динамика на направени разходи за тях.

В същата рубрика е публикуван и актуализиран с данни за 2014 г. „Анализ на пенсиите за осигурителен стаж и възраст за периода 2000-2014 г.“

В рубрика „НОИ“/ „Статистика“/„Пенсии“ е публикуван „Статистическият годишник Пенсии-2014 г.”