Публикуван е първият брой за 2016 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че първият брой за 2016 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg).

Изданието е онлайн от 21 март и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Водещият материал на броя представя основните промени в подзаконовата нормативна уредба по прилагането на Кодекса за социално осигуряване. Проследени са влезлите в сила промени в редица наредби, които пряко кореспондират и доразвиват правната рамка, залегнала в КСО.

В изданието присъства още подробен анализ на екип от експерти на НОИ на практиките в областта на паричните обезщетения за временна неработоспособност в държавите-членки на Европейския съюз (ЕС), както и оперативна информация за регистрираните трудови злополуки у нас през 2015 г.    

Представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с анализ, посветен на предприетите действия и постигнатите резултати през 2015 г. на структурата на института в гр. Кърджали.

Съдържанието на бюлетина се допълва от информация за предприетите мерки от страните-членки на ЕС за повишаване устойчивостта на техните пенсионни системи и осигуряването на адекватни пенсии.  

Вторият брой на “Бюлетин на НОИ” за тази година ще излезе в средата на месец юни 2016 г.