Публикуван е четвъртият брой за 2015 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че четвъртият брой за 2015 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg). Изданието е онлайн от 18 декември и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Във водещия материал на този брой са представени резултатите от проведеното във всички териториални поделения на НОИ представително социологическо проучване за потребителската удовлетвореност по отношение качеството на предоставяните от института административни услуги през 2015 г.

В броя присъства още публикация, описваща най-значимите срещи и събития в международната дейност на НОИ, както и текст, посветен на десетата годишнина от създаването на осигурителния архив в института. Сред материалите е и анализ на участието на представители на НОИ в управителни и постоянно действащи консултативни съвети, формиращи политики по различни значими за обществото въпроси.

Представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с анализ, посветен на предприетите действия и постигнатите резултати за първите девет месеца на годината на структурата на института в гр. Плевен.

Съдържанието на бюлетина се допълва от репортаж от тържеството по случай професионалния празник на служителите на НОИ – 11 ноември, и от материал за проведената през септември у нас международна конференция на тема „Пенсионните системи в България и страните от Евразия“ с кратко описание на представените на форума пенсионни реформи във всяка една от страните. Споделяне на чужд опит е и представянето на състоянието на социалното осигуряване в страните от Азия и Тихия океан.

Първият брой на “Бюлетин на НОИ” за догодина ще излезе в средата на месец март 2016 г.