Автор Тема: СИС 2013  (Прочетена 1980 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен aleks_gv

  • Регистриран
  • Публикации: 20
  • Рейтинг: 2
СИС 2013
11.02.2013, 09:32
Здравейте колеги, прави ми впечатление, че в новия образец на СИС липсва подпис на получил сумата, а има само получил формуляра т.е.това този документ не може да докаже плащането. От друга страна:

Документиране и отчитане на доходите
Чл. 9. (1) Данъчно задължените лица са длъжни да регистрират и отчитат извършените продажби на стоки и услуги чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство по ред, определен с наредба на министъра на финансите, освен когато заплащането се извършва по банков път или чрез прихващане.
(2) Данъчно задължените лица, които не са длъжни да издават фискална касова бележка от фискално устройство съгласно ал. 1, издават документ за придобитите от тях доходи от източници по чл. 10, ал. 1, т. 3 и 4, съдържащ реквизитите по чл. 7, ал. 1 от Закона за счетоводството.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 16.12.2011 г.) Разпоредбите на ал. 2 не се прилагат за доходи, за които при придобиването им платецът на дохода издава предвидения в този закон формуляр "Сметка за изплатени суми" или доходът е обложен с окончателен данък по реда на глава шеста, както и за доходи по чл. 13, ал. 1, т. 24.

Нещо не ми се връзва?!?Следете ни във Facebook

Последни теми

Последно в Новини

Говорилня

Тази функционалност на форума е само за регистрирани потребители.
Регистрирай се или влез в своя профил.