kik info
»
Счетоводен форум
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Имаме
67960
регистрирани потребители, Последено регистриран:
Ivailoss
Форум
www.kik-info.com
Вход
»
За сайта КиК Инфо - Калкулатори и изчислителни модули
»
Калкулатори
»
Калкулатор: Майчинство
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
Надолу
Автор
Тема: Калкулатор: Майчинство (Прочетена 15577 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Katya
Administrator
Пристрастен
Публикации: 520
Re: Калкулатор: Майчинство
«
Отговор #100 -:
Декември 12, 2011, 21:55 »
Здавейте,
Плановете ни са до края на годината да актуализираме всички калкулатори с необходимите промени.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
mamunite
Чисто нов
Публикации: 1
«
Отговор #101 -:
Януари 03, 2012, 20:32 »
Здравейте,
Калкулаторът на пръв поглед изглежда актуализиран за 24 месеца, но като се въведе термина и автоматично се връща към 18 месеца.
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #102 -:
Януари 04, 2012, 12:46 »
Здравейте и благодаря за бележката,
Открихме, че има проблем с опресняването при някои дати на термина, по които в момента работим и до половин час ще бъдат качени на сайта.
Имайте предвид, че не датата на термина, а датата на първи ден в болничен определя дали ще се смята на база 18 месеца или на база 24 месеца.
Например, ако датата на термина е днес 04.01.2012, то първи ден в болничен (45 дни преди термина) ще е през 2011 година тоест на 20.11.2011 и тогава се смята на база 18 месеца. Но ако е след 15.02.2012, то първият ден болничен е след 01.01.2012 и тогава се смята на 24 месечна база.
Допълнено: И докато пишех, калкулаторът е коригиран
«
Последна редакция: Януари 04, 2012, 13:08 от katya
»
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
femina
Чисто нов
«
Отговор #103 -:
Януари 04, 2012, 16:03 »
Здравейте. Искам да Ви попитам за следното нещо.При термин 10.06.2012г, базата върху което се изчислява майчинството 18 или 24 месеца е?Важи ли тук заварено положение, че бременността е започнала 2011г, когато тази база е била година и половина. Благодаря предварително.
Активен
valentinas85
Чисто нов
Публикации: 2
«
Отговор #104 -:
Януари 04, 2012, 17:22 »
Искам да задам един въпрос,ако майката се осигурява по трудов договор в една фирма и едновременно с това е и самоосигуряващо се лице в друга в така дадения модул за изчисление трябва ли да се даде отметка за самоосигуряване или не може да се изчисли едновременно сумата по двата критерия?
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #105 -:
Януари 04, 2012, 17:54 »
femina:
В този случай базата е 24 месеца.
valentinas85:
Възможно е да направите тези изчисления, като съберете данните и за двете основания на осигуряване и ги заложите в графите, без да маркирате отметка "Самоосигуряващо лице съм".
Общо взето трябва само към Брутна Заплата, Нетна Заплата и Осигурителен доход, трябва да добавите и осигурителния доход, като самоосигуряващо се лице. Калкулаторът сам ще ви ограничи Осигурителен доход да е до 2000 лева.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
muhun
Чисто нов
«
Отговор #106 -:
Януари 11, 2012, 12:25 »
Здравейте и поздравления за калкулатора.
Забелязвам едно странно несъответствие - доколкото съм запозната, месечното обезщетение се изчислява като се умножат броя на работните дни в месеца по дневното обезщетение (поправете ме ако греша). След като въведа всички параметри, се получава, че за месеци с различен брой работни дни (единият 19, а другият 23), калкулаторът ми дава една и съща сума като месечно обезщетение, като това са нито първи, нито последен месец на майчинство.
Аз ли греша в сметките или калкулаторът?
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #107 -:
Януари 11, 2012, 13:17 »
Здравейте,
Копирате тук една статична връзка с изчисленията, които Вие правите, защото има много частни случай, които са заложени в калкулатора.
Статична връзка е линка, който се намира в прозорчето, точно под сметките. Ще го видите след като натиснете бутон Изчисли.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
muhun
Чисто нов
«
Отговор #108 -:
Януари 11, 2012, 13:33 »
Заповядайте:
http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=f822f4a14409cb8e6db0311a8783068e3867819
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #109 -:
Януари 11, 2012, 17:51 »
Прегледахме. Сумите за всеки месец са верни, като изчисления. Но имаше проблем с визуализирането на броя на работните дни по месеците, който вече е отстранен. Тоест сега, ако натиснете Вашия линк и броя дни ще се визуализира правилно.
Благодаря Ви за включването и линка, защото благодарение на това открихме проблема с дисплейването на дните.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
vili_slanceto
Чисто нов
«
Отговор #110 -:
Януари 13, 2012, 23:48 »
Здравейте. Имам въпрос и много се радвам, че има къде да го задам. Терминът ми е на 30.05.2012. Аз работя от януари 2011, какво трябва да запиша за месеците, които не ми стигат в калкулатора ви- 0 лв. или минималната работна заплата за страната? Питах тук и там, получавам различни отговори. Благодаря предварително.
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #111 -:
Януари 14, 2012, 12:16 »
Здравейте,
Пояснете какво имате предвид под "месеците, които не ми стигат в калкулатора ви".
Ако питате за месеците, в които сте била например безработна, то отговорът на този въпрос е написан точно над калкулатора.
Точно там сме дали кратки и ясни указания за попълването на входящите данни в калкулатора. Всеки потребител преди да попълва или задава въпроси, трябва да си ги прочете, за да не копираме тук излишно едно и също нещо.
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
«
Последна редакция: Януари 14, 2012, 12:20 от katya
»
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
vili_slanceto
Чисто нов
«
Отговор #112 -:
Януари 15, 2012, 01:57 »
Извинявам се не съм обяснила. Във вашият калкулатор като напиша датата на термина, отдолу излизат месеците за които трябва да напиша заплатата. При мен термина е 31.05.2012 и така ме връща да пиша заплата от месец април 2010. Само, че по това време аз съм студентка - до септември 2010, а след това до 24 януари 2011 съм безработна и записана в бюрото по труда. И въпросът ми е какво трябва да пиша за тези месеци? Как ще се изчисли?
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #113 -:
Януари 15, 2012, 21:11 »
Да, значи точно, както предположих. В предходния си пост съм Ви отговорила какво трябва да направите. Прочетете, за да не копирам.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
plama_sh
Чисто нов
«
Отговор #114 -:
Януари 17, 2012, 11:07 »
Здравейте, ако съм с термин 11.03.2012 и съм на трудов договор от 17.11.2010 а преди това съм била студентка и не съм работила, за месеците януари-октомври в калкулатора за брутна заплата трябва да напиша МРЗ. Въпросът ми е свързан с това каква сума се записва - МРЗ, която е била по това време (240лв) или МРЗ, която е в момента (270лв)? Благодаря предварително
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #115 -:
Януари 17, 2012, 13:16 »
Здравейте,
Взема предвид среднодневната минимална работна заплата за страната за съответния период. Сега ще го добавя и в указанието към калкулатора.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
diidka
Чисто нов
Публикации: 3
«
Отговор #116 -:
Януари 21, 2012, 14:14 »
Здравейте,
Бих искала да попитам, когато въведа всички стойности в калкулатора, ми излиза обезщетение около 40-41 лева, при положение че работя до последно. Когато последните два месеца отбележа че съм в болничен обезщетението ми излиза около 42 - 43 лева на ден. Възможно ли е да получавам по високо майчинство, ако изляза в болничен по рано?
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #117 -:
Януари 21, 2012, 17:23 »
Здравейте, да възможно е.
Копирайте линк със статична връзка с Вашите конкретни изчисления, ако искате да ги проверим. Този линк се намира долу под калкулатора, след като попълните и натиснете бутона изчисли.
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
diidka
Чисто нов
Публикации: 3
«
Отговор #118 -:
Януари 25, 2012, 08:58 »
http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=3633420bb09655d5bbf2079f9da3eb6f3991780
Това е първият линк, при положение че работя до ппоследно.
http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=71c1a4d694bab955766009023ee4b8fd3991783
, а това е при положение че последните два месеца съм в болничен.
Искам само да уточня, че болничният в размер на 950 лева, е предполагаем и според мен е ще е повече от 950 лева, но няма как да го изчисля затота съм написала такива стойности.
Благодаря за отделеното време.
Активен
Katya
Administrator
Пристрастен
«
Отговор #119 -:
Януари 25, 2012, 16:13 »
Привет, много добре сте се ориентирала в попълването в калкулатора.
Причините да се получи по-голямо майчинство при излизане в болничен са следните:
1. При Вас се взима под внимание средното дневно нетно при изчисление на обезщетението, защото то е по-малко от 90% от средното дневно брутно или осигурителния доход.
2. Когато излезете в болничен през периода сумата на осигурителния доход, от който е изчислен болничния (това е болничния разделен на 80%)
се прибавя
към средно дневното нетно за месеца. И точно тази сума става по-голяма от средното дневно нетно, което би се получило, ако не сте в болничен.
Ако разгледате темата ще видите, че по-горе съм отговаряла на други подобни въпроси и при други бъдещи майки изчисленията са такива, че при излизане в болничен, ще им е по-голямо майчинството.
Леко раждане! Девите сме страхотна зодия и много послушни деца
Активен
Счетоводни услуги
от
Счетоводна Кантора К и К
Формат за разпечатване
Страници:
1
...
4
5
[