Автор Тема: малко занимавки други  (Прочетена 3013 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мадам Божка

• БОЖЕСТВО
  • Moderator
  • Пристрастен
  • Публикации: 915
Re: малко занимавки други
« Отговор #20 -: Февруари 03, 2012, 20:39 »
може да прозвучи малко обидно към нас като человешки същества, но понякога имам чувството, че едно добиче има повече акъл, отколкото много виШисти, които познавам с вирнати трътки и носове в дъждобрана на Дядо Господ чак наврени  ;D
не го казвам с мисълта, че хората са животни - обратното, по-скоро животните са много по-чувствителни, отколкото си мислим...
Пък аз не един път съм ревала на рамото - смятай, лявата раменна плешка - на Катя, когато ми е било набурено, а когато Малина падна в един незатрупан кладенец из кърищата и имах нещастието аз да я намеря, така ревах при съседката й по място Силвия, докато й махах табелката, че работниците се изпокриха, а Силвия през цялото време ме буташе с глава да се гали в мен...
много лирична станах, спирам, обаче приемам заявки за съименници.
До момента имам Данчо, Зина, Илиана, Калин и един мъжкар без име, ама името трябва да започва със "С" - запазваме първата буквичка на мама   :smile1:

Elisabeth, само един истински добър, умен и мислещ човек може да напише това. Не те лаская, просто от всичко, което си показала до тук и с държание и с думи, виждам че това е истината.
Само лека корекция ще си позволя да направя, относно чувствителността. Всеки я има, и хората и животните. При хората, у някои се е превърнала в чувствителна злоба, в жажда за мъст на всяка цена.
Тази злоба в последно време екзалтира в просташка агресия, но и за това си има обяснение – все по бързата промяна в климата, световната криза, жаждата за власт и пари. В природата нищо не се губи, а се връща като бумеранг. Сееш злоба, получаваш злоба и несгоди. Така, че никак не завиждам на онези, нарекли себе си хора, но човешкото им е чуждо.
Vana sine viribus ira est.

Неактивен Elisabeth

• Редовен потребител
  • Публикации: 206
« Отговор #21 -: Февруари 03, 2012, 20:56 »
Мама Божке, както винаги си права. Вярно, че животът ни не е лесен. Но като нагрубиш човека до теб - бил той твой партньор в живота или просто познат, а защо не и непознат,какво печелиш Горчивината остава в нас, да ни яде и разяжда дни наред - разбира се, ако я имаме тая чувствителност, за която говорим.
Някога четох нещо, което е останало в мен, не помня кой го е писал, нито къде съм го чела, но често си го спомням:
Защо ме обиждаш,
защо ме унижаваш сега?
Ще ти бъде ли приятно
да ме обичаш довечера
такъв, какъвто ме наричаш сега?
Със сигурност цитатът ми не е точен, минали са повече от 25 години, откакто съм го прочела. Но когато попадна на злоба, открита ненавист, си го спомням.А това се случва често.
Радвам се, че се върнах пак в училище, макар и за кратко, защото виждам дечицата ми как се промениха за един месец само - няма плещене на глупости и обиди, сами вече си правят забележки.И говорим за една крехка възраст, каквато са тийнейджърите. Гордея се, че съм част от техния живот, споделят с мен повече, отколкото с родителите си и се съобразяват с моите съвети. А това са деца, които не съм учила и те не ме познават като преподавател. Значи може да има промяна в хората. А защо не искаме да бъдем добри, виж, това вече ме учудва.
Може да съм наивна, но мисля, че човек трябва да върши добрини през живота си, за да умре със спокоъна съвест.
За Бога, толкова често нараняваме хората около нас, без да искаме, защо трябва да го правим и съзнателно и с цел да ги унижим???????
Великите умове обсъждат идеи! Средните умове обсъждат събития! Малките умове обсъждат хората!

Неактивен irenabrili

• Редовен потребител
  • Публикации: 343
« Отговор #22 -: Февруари 04, 2012, 08:35 »
Злобата се поражда от безсилие.
Агресията прикрива дълбоки комплекси.
Жаждата за власт и пари е лесен заместител на целта в живота.
А простащината е техният международен език.
Преодолими са, стига да има желание.
Просто сядаш, замисляш се и ........... изборът е твой.
Може да съм наивна, но мисля, че човек трябва да върши добрини през живота си, за да умре със спокоъна съвест.
За Бога, толкова често нараняваме хората около нас, без да искаме, защо трябва да го правим и съзнателно и с цел да ги унижим???????
Златни слова на един смислен човек!
Там където съществуват десетки хиляди предписания, не може да има никакво уважение към закона.
Уинстън Чърчил

Неактивен Мадам Божка

• БОЖЕСТВО
  • Moderator
  • Пристрастен
« Отговор #23 -: Февруари 04, 2012, 18:07 »
Злобата се поражда от безсилие.
Агресията прикрива дълбоки комплекси.
Жаждата за власт и пари е лесен заместител на целта в живота.
А простащината е техният международен език.
Преодолими са, стига да има желание.
Просто сядаш, замисляш се и ........... изборът е твой.Златни слова на един смислен човек!

Преодолими,ако влака не е изпуснат и имат шанс все пак в последния момент да го хванат. Някои люде и на 100 години да станат ще вярват, че злобата е тяхното  надмощие, агресията  е манията им за величие, парите и властта е парадирането им за сила и мощ, а простащината - убеждение за уникалност.  Колкото до избора какъв да си-добър или лош,  както казах по – горе, такива хора може вече и да нямат шанс за избор. Но пък имат друг уникален шанс да получат в голяма доза онова, което сеят. И тук просто грешка няма, рано или късно ‘’наградата’’ идва, точно такава каквато са си я поръчали и каквато заслужават

Неактивен irenabrili

• Редовен потребител
« Отговор #24 -: Февруари 04, 2012, 19:19 »
Мама Божка, права си. Нарича се възмездие и явно си го виждала, както и аз, да им се случва на самозабравили се люде....
Там където съществуват десетки хиляди предписания, не може да има никакво уважение към закона.
Уинстън Чърчил

Неактивен _Кети_

• Кана Боила Колобър
  • Редовен потребител
  • Публикации: 464
« Отговор #25 -: Февруари 06, 2012, 10:33 »
ЕлизабеТ, другия път ще е с черни очички и ще го кръстиш на мене. Снимки на Катето ще публикуваш ли? Илианка сме си я видяли, сега и другата рожбичка :) Да е живо и здраво и много да те слушка. Манекенка викаш, идеалнооо и да я пазиш като порасне... за онзи немеца  :-*
Подаваш ли ръка на приятел недей да свиваш пръсти в юмрук. Диоген

Неактивен Мадам Божка

• БОЖЕСТВО
  • Moderator
  • Пристрастен
« Отговор #26 -: Февруари 06, 2012, 17:24 »
Кети, няма да я даваме на немеца, ще и търсим нещо по възвишено ;D французин, англичанин... по така ;D тия немци-швабин, дабин... нищо не им се разбира

Неактивен Elisabeth

• Редовен потребител
« Отговор #27 -: Февруари 06, 2012, 20:23 »
Абе момичета, как ще я даваме на някой друг, нали аз ще съм й първият и последният...мъж в живота...А ще се запложда със сименталско говедо, жива и здрава след 18 месеца. Което ме навежда към едни гадни мисли с признати и непризнати разходи по чл.36 на ЗКПО, ама за това, ако видя зор в разсъжденията, ще отварям нова тема.
Снимки ще правя вдругиден, че тия дни хич нямам време за снимки. Обаче на нашето училище му се очертава дървена ваканция за 3 дни и макар The Big Boss (демек, скъпият ми съпруГГГГ) да ми запълни веднага дните с други анаДЖименти по бумащини, все ще намеря време да изпраскам няколко фотоси в профил и анфас. ;D  :thumbup:
Великите умове обсъждат идеи! Средните умове обсъждат събития! Малките умове обсъждат хората!

Неактивен _Кети_

• Кана Боила Колобър
  • Редовен потребител
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2012, 10:08 »
Наместиха ти го бързо викаш за тия 3 дни ;D

Неактивен Мадам Божка

• БОЖЕСТВО
  • Moderator
  • Пристрастен
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2012, 21:17 »
Elisabeth

.....ще се запложда със сименталско говедо......

какво е това говедо нечувано и невиждано до сега? ;D

Неактивен Elisabeth

• Редовен потребител
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2012, 21:32 »
Ей това говедо е симентал

Неактивен irenabrili

• Редовен потребител
« Отговор #31 -: Февруари 08, 2012, 09:19 »
Разкошно говедо! :smile1:
Уинстън Чърчил

Неактивен Elisabeth

• Редовен потребител
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2012, 15:42 »
Те ви я сега Катя на преден план на първата снимка и вдясно на втората снимка.
Днес покръстих и една Боряна и по желание на мъж ми, който обожава Луи дьо Фюнес, една ЖозефА.И двете си падат руси -искам да кажа, преобладаващо бели-обаче до тях не стигнах с камерата  ;D

Неактивен Мадам Божка

• БОЖЕСТВО
  • Moderator
  • Пристрастен
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2012, 15:58 »
Elisabeth, ей големи красавици ;D а за момъка горе на снимката нямам думи-пич от класа е :P
сега остава Катето да почерпи :yahoo:

Неактивен _Кети_

• Кана Боила Колобър
  • Редовен потребител
« Отговор #34 -: Февруари 08, 2012, 16:04 »
Малееее, колко са сладки едни такива, да ги хванеш да ги гушкаш, гушкаш.....как после да ги ядеш на пастърма такива сладурчета.

Илиана, а ти кога ще черпиш за Илианка-Младша? Че до мене не е стигнало нищо  ;D

Неактивен Elisabeth

• Редовен потребител
« Отговор #35 -: Февруари 08, 2012, 16:13 »
Кети,пепел ти на езика, каква пастърма те гони???????Аз телешко не ям -освен в салама и каймата, ама там не го виждам...
Когато качват животните в камионите към кланицата, се научиха да не ми казват дата и час, да не ходя на място, че вия като юндолска мечка за всяко животно  :smile1:
Айде като решите кога и къде ще се сбираме, аз ще черпя за всички телета,  :yahoo:да няма сърдити, че няма на този името или на онзи фамилията.Само дано няма някой инцидент да ми се отложи пак идването на сбирка.
Обаче тоя път ще се заинатя, както след 10 години лани се заинатих и го отведох моя мъж почти до морския бряг...Той в кафенето, аз на плажа -голяма идилия бяхме... ;D

А, и да допълня - горното говедо от снимката - самотният гледащ бизон, не е от нашата ферма.Нашето мъжкарче от тая порода е по-малко  :smile1:
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 16:15 от Elisabeth »

Неактивен Мадам Божка

• БОЖЕСТВО
  • Moderator
  • Пристрастен
« Отговор #36 -: Февруари 08, 2012, 16:20 »
тцтцтц ей Кети,само черпни в главите ви ;D
от 30 мин гледам как 2 часа нищо не правите, само за черпене си мислите :P ;D ::)

Неактивен Таня-ЛС

• Почетен член
  • Публикации: 1533
« Отговор #37 -: Февруари 08, 2012, 16:23 »
Аз ще ги питам за купоните, като дойде края на март ;) Тогава шА се бъзикам :)
"Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина. "
Катон

Неактивен Elisabeth

• Редовен потребител
« Отговор #38 -: Февруари 08, 2012, 16:29 »
Танечка, нИдей,цял ден се мъча да разшифровам едно писмо на Българенска за временните разлики по чл.36 и като гледам, пак ще остане за утре, щото днес - декларации 1 и 6 на едното шеф, сега дневници попълвам едни на другото шеф и след малко трябва да тръгвам вече и към малките говеда, та Лия си е права - от половин час се гледам, че два часа нищо не правя  ;D :thumbup:

Неактивен _Кети_

• Кана Боила Колобър
  • Редовен потребител
« Отговор #39 -: Февруари 08, 2012, 16:34 »

от 30 мин гледам как 2 часа нищо не правите, само за черпене си мислите :P ;D ::)

хАХАХАХА добре ли ни огледа, то май само пиене ни е в главата. Нали знаеш приказката "гладна кокошка просо сънува".

Ако знаеш тука с какъв хубустник се занимавам. Искал фактурата му да я издадем хем да пише горе името му ама да има ЗП отпред, хем на ИН по ЗДДС да е с БГ булстата му /анджък на фирмата, ама името на същата да не фигурира/,хем отдолу на ИН да е ЕГН-то му. Обясняваме му че не може така. Той така искал, че връща, че анулираме. Казах му че или на него в качествето му на ФЛ или на фирмата му в качеството на ЮЛ, такова смесено не може. Ние да сме я издадели без да пишело едното, той щял да си допише. Казах на служителката да му я издаде коректно от програмата, да се разпише на нашия екземпляр, а той ако иска и маргаритки да си рисува по неговия екземпляр. И като го пуснах в ТР да го видя на рентгена, душата отчет за 2010 няма публикуван, на тоя за 2009 съставител различно лице, от това на което ми каза и даде телефона на счетката си, която хич не си го вдига по никакъв начин, даже и на смс-те не отговаря. Та с него се занимавам, докато си мечтая за винцето и телешкото...

* Последни теми

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal