Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Септември 08, 2010, 10:44:21
Имаме 30447 регистрирани потребители

Последен член: tahion
K&K Info  |  за K&K Info  |  Калкулатори  |  Калкулатор: Осигурителен стаж за период 0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2]
Автор Тема: Калкулатор: Осигурителен стаж за период  (Прочетена 4184 пъти)
kik-info
Administrator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 82

WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: Януари 13, 2010, 01:57:49 »

А В КОИ СЛУЧАИ СЕ ПОЛЗВА ПЪРВИЯ МЕТОД ЗА СМЯТАНЕ И В КОИ ВТОРИ МЕТОД. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

И двата метода се отнасят за едни и същи сметки. Счетоводителят преценява кой метод ще ползва.

В офиса на К и К ползваме първия метод, защото и в НОИ по тази методика смятат. И по този повод е и цитирано писмо от първия метод Изх.№ 91-01-88 / 29.03.2005г

Други уважавани от мен колеги ползват втория метод, защото него смятат за нормативно по-правилен.

Считам, че който и метод да се ползва не е грешно, въпреки че в някои случаи двата метода дават различни резултати с малка разлика.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 01:59:36 от kik-info » Активен
даря
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #16 -: Февруари 26, 2010, 02:22:42 »

Първо moil
 Моите поздравления и благодарности ,за спестеното време с вашите калкулатори .За мен са и много добър коректив ,дали нещо не съм пропуснала в промените в нормативната база help
 Второто е относно изказаното Ваше мнение
Цитат
"Други уважавани от мен колеги ползват втория метод, защото него смятат за нормативно по-правилен.
Считам, че който и метод да се ползва не е грешно, въпреки че в някои случаи двата метода дават различни резултати с малка разлика"

През 2006 изготвях УП 3  обосновавайки се на информацията ,която съм подала с Декларация 1 / т.е. вашия  втори метод/ или като Вие казвате "уважавани от мен колеги "  blush2.
Резултата беше - върнато УП3- като неправилно изготвено и безброй епитети отстрана на  работника/досещате се какви /
Разликата беше 2 дни /в полза на работника / за период от 2 години.
От тогава до сега се питам  :
1-Кое има по-голяма законодателна тежест- Изх писмо № 91 и т.н    или     Наредба Н8
2-Кога  различните институции /в случая НОИ и НАП / ще имат чуваемост и синхрон помежду си,защото законите и наредбите са еднакво задължителни за всички.
3-Кога най- сетне  служителките в НОЙ ,ще се избират с  конкурс/лицата които виждам са от началото на демокрацията /или поне ще им  проведат един опреснителен семинар относно действащото законодателство.
Поздрави ! С уважение.

« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 02:26:37 от даря » Активен
bgstrikt
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #17 -: Юни 09, 2010, 01:42:23 »

При изчисляване на осигурителен стаж с калкулатора за периода 01.01.2010-11.05.2010 вкл. при 4 часов работен ден ми дава 2 месеца и 2 дни, а не 2 месеца, 2 дни и 4 часа както би трябвало да бъде. Работните дни в м.Май 2010 са 3, 4, 5, 10, 11 Май ? Откъде се получава разминаването и може ли да се разчита на калкулатора ?
Активен
bgstrikt
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #18 -: Юни 09, 2010, 02:08:51 »

Грешката е в мен, т.к. като крайна дата се посочва първия неработен за лицето ден...

Благодаря за калкулаторите, ползвам ги с удоволствие и спестяват време thumbup
Активен
ivi66
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #19 -: Юни 29, 2010, 09:42:05 »

Щом последния работен ден е 11,05,2010 в калкулатора трябва да напишеш деня от който вече не е на работа или от 01,01,2010 до 12,05,2010 както предполагам е в действителност.
Активен
Страници: 1 [2]
K&K Info  |  за K&K Info  |  Калкулатори  |  Калкулатор: Осигурителен стаж за период « назад напред »
    Отиди на: