Отчетни регистри по ЗДДС на Аптека с договор по НЗОК

05.10.2015, 10:52 2399 0

05.10.2015, 10:52
Публикации: 52 / 1
Здравейте колеги, имам нужда от помощ във връзка със дневниците по ЗДДС на аптека. Имам два финансови отчета към НЗОК след като изчетох всички указания, които намерих по въпроса реших, че самите отчети към НЗОК не бива да вкарвам в дневника за продажби, а сумата по финансовия отчет към НЗОК, която е в т.2 - Ст-ст дължима от РЗОК за реализирани продажби - ще оставя в отчета за продажбите на дребно от касовия апарат /този който влиза с код.81 в дневника/, а за сумата в т.3 от отчета - Ст-ст дължима от РЗОК за рецепти по чл.19, ал.2 трябва да издам фактура с получател РЗОК, като стойността е с вкл. ДДС.
Отделно имам фактури за покупки, на които фирмата която водя е получател, търговеца на едро е вписал с големи букви Фактура за НЗОК. Има ли някаква особенност тук - аз смятам да ползвам Данъчния кредит, но да не би да нямам такова право?
Тъй като работя в счетоводна кантора мислим да водим само стойностно стоките в аптеката и да се равняваме със складовата програма на аптеката - смятате ли от гледна точка на практиката, че това би създало проблеми при проверка?
Предварително благодаря за отзивчивостта и се извинявам за дългия пост, но ми трябва вашата подкрепа!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група