НАП обещава справедливо отношение към данъкоплатците

24.07.2015, 12:18 9196 3

24.07.2015, 12:18
Публикации: 549 / 224
Администратор на сайта
С новата си Харта данъчните се ангажират законността и спазването на правилата да са водещи в работата им.

В Хартата на клиента на НАП, приходната администрация обещава на гражданите и фирмите справедливо и честно отношение. В документа са описани също основните права и отговорности на клиентите при контактите им с приходната администрация.

НАП обнови стратегическия си документ, наречен Харта на клиента, така че да отговори на съвременните изисквания в сферата на обслужването и да отрази развитието на Агенцията през последните години.

Хартата поставя фокус върху насърчаване на доброволното изпълнение на задълженията за плащане на данъци и осигурителни вноски. С нея служителите на Агенцията поемат отговорност да реагират своевременно, когато са допуснали грешка. В документа са описани и очакванията към клиентите, които се изразяват най-вече в спазване на данъчното и осигурително законодателство. Хартата е разпространена  сред всички служители на Агенцията.

„В хартата НАП открито заявява приоритета си за насърчаване на доброволното изпълнение и ангажиментите на всеки от екипа на агенцията за справедливо и равнопоставено отношение към клиента. Редом с това са посочени и ангажиментите, които бизнеса и гражданите имат към държавата и служителите на агенцията. Документът публично заявява визията на агенцията за следващите години и готовността ни да се развиваме, служейки на обществото“, заяви по повод обновената Харта изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов.

С цялата Харта клиента на НАП може да се запознаете от тук, а съкратено резюме може да изтеглите от тук.
#1 | 26.07.2015, 09:09
Публикации: 6403 / 1127
„Да бъдеш силен е като да бъдеш дама. Ако трябва да обясняваш на хората, че си, значи не си.“
                                                    Маргарет Тачър :smile1:
#2 | 02.08.2015, 14:20
Публикации: 1 / 0
Здравейте! Фирма регистрира свой клон в Гърция , наема помещение с цел  продажба на закупени от България стоки . Въпросът ми е :  Фактурирането на закупените от България стоки следва да се фактурират директно  на клона в Гърция, който има ДДС регистрация  или греша?
#3 | 14.08.2015, 13:34
Публикации: 12 / 2
Във връзка с практическата реализация на горевизиранта харта, препоръчвам точно под нея, на сайта на НАП да се поддържа форум или друга форма за свободно публикуване на лични мнения и впечатления от работата на въпросната администрация.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група