RR фактура

21.10.2014, 15:41 2355 0

21.10.2014, 15:41
Публикации: 7 / 0
Някои за помощ:Имам един казус относно RR фактурите,можете ли да ми рязасните за какво става на дума.Имам тази информация но нещо ме обърка:
    RR Invoice - Фактура документиране на закупуването на земеделски продукти от активното платеца на ДДС от доставчик, който е фермер фиксираните освободени от данъци стоки и услуги въз основа на чл. 43 ал. 1, раздел 3 от Закона за данък върху стоки и услуги.
   Фактура RR ДДС се издава от купувача на стоките, в два екземпляра. Оригиналът се заменя от доставчика, копие на купувача. RR Invoice включва, наред с другото, доставчика на данни и на купувача, информация за селскостопанските продукти, продавани заедно с посочване на тяхната стойност, плоската данъчна ставка връщането и подписана декларация от страна на доставчика на селскостопански продукти, трябва да се добави:
Декларирам, че съм земеделски производител, фиксираните освободени от данъци стоки и услуги въз основа на чл. 43 ал. 1, раздел 3 от Закона за данък върху стоки и услуги.

Специфичните процедури за режима на единна данъчна ставка, включват член 115, 116, 117 и 118 от Закона от 11 март 2004 г. Данъкът върху стоките и услугите (Dz.U.Nr 54 т 535 с изменения.). Данъчната ставка за доставката на земеделски продукти е 7% (от 01.01.2011 г. до 31.12.2013 г., след този период от 6,5%, промяната на честота е било обявено в Акта от 26 ноември 2010 г. Изменение на някои закони, свързани с прилагането на закона за бюджета, вестник .U.Nr 238 поз. 1578), намерението на законодателя е да бъде частично възстановяване (обезщетение) данък за закупени и се облагат с данък върху средствата за производство, използвани в производството на селскостопански продукти. Купувачът ще се добавят 7% ДДС на цената, договорена с фермера на еднократна сума, RR фактура, ако плащат в брой, че няма право на приспадане на ДДС. Ако задължение, произтичащо от RR фактура се заплаща чрез банков превод по сметка на земеделския производител на еднократна сума не по-късно от 14 дни (освен ако земеделският производител е сключил договор с лице, и да укажете различна дата), купувачът ще бъде в състояние да приспадне ДДС, начислен за месеца, в който е направено плащането.


Моя клиент е ООД не е регистриран като земеделски производител,а тук пиши че се декларира.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група