В Пловдив се проведоха българо-германски консултационни дни

Oт 16 до 18 септември 2014 г. в гр. Пловдив се проведоха традиционните българо-германски консултационни дни с участието на експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) и Германското пенсионно осигуряване.

Домакин на проявата беше териториалното поделение на НОИ в града.

В рамките на три дни експертни екипи от двете институции предоставиха общо 314 консултации на граждани по конкретни казуси, свързани с преценката на пенсионни права на живеещите в Германия лица.

Българо-германските консултационни дни се организират за шестнадесети пореден път. Традиционно те се провеждат два пъти в годината, като домакин на една от срещите е България, а на другата – Германия. Проявата се радва на сериозен интерес от страна на лицата с осигурителни периоди и в двете държави. Чрез нея те получават информация за пенсионните си права едновременно съгласно българското и германското законодателство.

Вече са ясни градовете-домакини на пенсионните консултации за следващата година. В началото на м. юли 2015 г. те ще се проведат в германския град Бремен, а в средата на септември - в териториалното поделение на НОИ във Варна.