Публикувани са функционалните изисквания за разработването на софтуер за органите на медицинската експертиза

Националният осигурителен институт (НОИ) продължава своята работа по успешното внедряване на Електронния регистър на болничните листове от 1 януари 2015 г.

На интернет страницата на институцията (www.nssi.bg), в рубрика “Е-услуги/ За разработчици на софтуер/ Електронен регистър на болничните листове” са публикувани утвърдените със заповед на управителя на НОИ „Функционални изисквания, структура и формат на данните, поддържани от програмните продукти за въвеждане, контрол, съхраняване, отпечатване, представяне/анулиране на данните и изготвяне на справки за издадени/анулирани болнични листове и решенията по обжалването им”. Достъп до материалите е възможен и чрез рубриката “Нормативна уредба/ Наредби”.

Изискванията, заедно с приложенията към тях, са насочени към разработчици на софтуер, използван от органите на медицинската експертиза (лекари, лекари по дентална медицина, ЛКК и лечебните заведения), Този софтуер ще позволи електронното въвеждане на данните за издаване на болнични листове и/или решения на ЛКК по обжалването им, съгласно нормативните изисквания.

В същата рубрика ще бъдат своевременно публикувани и описания на WEB-услугите на НОИ за тест и/или подаване на данните от издадени болнични листове и решения на ЛКК по обжалването им.