НОИ ще приема заявления извън регламентирания срок за смяна на платеца от клиенти на  КТБ и „Креди Агрикол България” ЕАД

В продължение на предприетите до момента действия, във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите за м. август и с цел осигуряване на възможност за своевременно удовлетворяване на заявленията на пенсионерите, клиенти на „Корпоративна търговска банка” АД и „Креди Агрикол България” ЕАД, желаещи смяна на платеца, Националният осигурителен институт (НОИ) е създал организация за прием и обработване на постъпили заявления извън регламентирания срок. При подаване на заявления за смяна на платеца до края на работния ден на 4 август 2014 г., пенсиите на лицата ще се изплащат чрез новия заявен платец още от м. август.

НОИ напомня, че за промяна на банкова сметка лицата подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от документ на банката с номера на новата банкова сметка на титуляра.

Лицата, които искат да получават пенсията си чрез пощенска станция, следва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.