НОИ продължава да приема заявления за промяна на платеца

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че продължава да приема заявления за промяна на платеца за всички свои клиенти, които имат представени в НОИ сметки за изплащане на пенсии и обезщетения за болест, майчинство и безработица по банкова сметка в „Корпоративна търговска банка” АД и „Креди Агрикол България” ЕАД.

НОИ отново напомня, че за промяна на банкова сметка е необходимо лицата да подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от новата банкова сметка на титуляра.

Лицата, които желаят да получават пенсията си чрез пощенска станция, следва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.

За лицата, получаващи обезщетения за болест, майчинство и безработица в двете банки, НОИ ще продължи да прилага процедура за приемане на заявленията им, освен чрез работодателя, и лично. Клиентите могат да подадат декларация за промяна на банкова сметка директно в съответното териториално поделение на НОИ.