Публикуван е първият брой за 2014 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт съобщава, че първият брой за 2014 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg). Изданието е онлайн от 19 март и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.



Сред основните материали в новия брой присъства кратък анализ на промените в социално-осигурителното законодателство у нас в сила от 1 януари 2014 г. В него е обърнато внимание на измененията в Кодекса за социално осигуряване (КСО), свързани както с размера на осигурителните плащания и пенсиите, така и с актуалните условия за достъп до тях.

В аналитичен стил е написана и публикацията, предоставяща статистически данни за потребителската активност към услугите на НОИ през интернет. Текстът представя най-популярните за миналата година електронни услуги на института.

В изданието присъстват още публикации с информация за новоотпуснатите пенсии през миналата година и за окончателните данни за трудовите злополуки у нас през 2011 г. Място е отделено и на влязлата в сила от 1 март 2013 г. Спогодба за социална сигурност между Република България и Канада. Продължава и представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната.

В първия брой за 2014 г. отново са включени преводни материали, представящи предизвикателствата пред развитието на социално-осигурителните системи в Европа.

Вторият брой на “Бюлетин на НОИ” за 2014 г. ще излезе в средата на месец юни 2014 г.