Публикуван е вторият брой за 2014 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че вторият брой за 2014 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg). Изданието е онлайн от 16 юни и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Специално внимание в броя е отделено на дейността на осигурителния архив на НОИ. На темата са посветени два от водещите материали. Единият от тях отразява официалното откриване в края на м. май 2014 г. на новото архивохранилище в Обединен осигурителен архив – с. Невестино. Вторият материал включва преглед на дейността на структурите на осигурителния архив на НОИ в цялата страна, като подробно са представени спецификата, организацията и резултатите на всяка една от тях.    

Сред основните материали в новия брой присъства актюерски анализ за 2013 г. на краткосрочните обезщетения, изплащани от държавното обществено осигуряване. В него е дадена информация за броя на изплатените обезщетения и направените разходи за тях, като същите са сравнени с предварително планираните и с постигнатите година по-рано.

В бюлетина е включен и анализ за джендър аспекта на социално –осигурителните обезщетения и пенсии, изплащани от ДОО.

В два от материалите са отчетени резултатите от реализирани наскоро проекти на НОИ, финансирани по европейски програми.

Третият брой на “Бюлетин на НОИ” за 2014 г. ще излезе в средата на месец септември 2014 г.