Вторите българо-руски пенсионни консултации ще се проведат във Варна

Oт 30 юли до 1 август 2014 г. териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) във Варна ще бъде домакин на българо-руските консултационни дни. Те се провеждат за втори път и са организирани от НОИ и Пенсионния фонд на Руската Федерация (ПФРФ).

По време на консултационните дни ще бъдат предоставяни индивидуални консултации на граждани по въпроси за реализацията на пенсионните им права и прилагането на разпоредбите на Договора между Република България и Руската Федерация за социална сигурност.

Всички лица, притежаващи осигурителни периоди, придобити съгласно законодателствата на двете държави, и които желаят да получат консултация, могат да си запишат приемен час в предвидения за това график. Записването за среща с експертите на НОИ и ПФРФ може да бъде направено на телефони 052/66 32 69 и 052/66 32 90.

С цел по-голяма ефективност на консултациите, е препоръчително всеки записал се, освен документ за самоличност, да носи със себе си и документите си за трудов/осигурителен стаж и осигурителен доход.